Levensmiddelentechnologie

De cursus Levensmiddelentechnologie is gericht op (aankomend) vakmensen die werkzaam zijn of worden in de levensmiddelenindustrie. In deze opleiding leert de deelnemer alles over levensmiddelen, werken met levensmiddelen, voedselveiligheid, conserveren en conditioneren van levensmiddelen.

Doel van de opleiding

Tijdens het opleidingstraject leren deelnemers alles op het gebied van levensmiddelentechnologie zoals voedselveiligheid (HACCP), microbiologie, conditioneren, reinigen & desinfecteren, conserveren, kwaliteitsmetingen en opslag en bewaren. In de praktijk leren ze vooral om te werken volgens de hygienevoorschriften, de machines en werkplek schoon te houden en de kwaliteit van het product te borgen.

Startdata:
Deze opleiding is individueel te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Locaties:

De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 64 uur.

Instroomeisen:

Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding noodzakelijk, maar het strekt tot de aanbeveling dat iemand in de levensmiddelenindustrie werkzaam is of wil gaan werken.

De kosten bedragen € 640,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De deelnemer doet kennis op het gebied van voedselveiligheid (HACCP), microbiologie, conditioneren van levensmiddelen, reinigen & desinfecteren, conserveren, kwaliteitsmetingen en opslag van levensmiddelen en verse producten.

De deelnemer kan na afloop de hygiëneregels van het bedrijf toepassen, conserveringsmogelijkheden toepassen om bederf tegen te gaan, documentatie over voedselveiligheid raadplegen, kritische controlepunten in het proces herkennen, reinigen en desinfecteren van de werkplek en het meten van de kwaliteit daarvan.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops. Daarnaast kunnen deelnemers 40 uur per week terecht bij onze online docent voor het maken van een studieplanning en het stellen van vragen. Elke cursist heeft een persoonlijke begeleider die help bij de praktijkopdrachten en de praktijkopdrachten bespreekt en beoordeelt.

loader