Levensmiddelenproductie

De cursus Levensmiddelenproductie is gericht op (aankomend) vakmensen die werkzaam zijn of worden in de levensmiddelenindustrie. In deze opleiding leert de deelnemer alles over het produceren van levensmiddelen.

Doel van de opleiding

Tijdens het opleidingstraject leren deelnemers alles over de warenwet, afvullen en verpakken, etikettering, verhitten, koelen en invriezen, conserveren, omzettingen, productietechnieken, kwaliteitszorg en eenheidsbewerkingen. In de praktijk leren deelnemers vooral om levensmiddelen te produceren die voldoen aan de kwaliteitseisen, met welke apparaten dit gebeurt en volgens welke processen, hoe kwaliteitscontroles worden uitgevoerd en hoe de eindproducten worden verpakt.

Startdata:
Deze opleiding is individueel te volgen en kan op ieder moment gestart worden.

Locaties:

De opleiding wordt online verzorgd.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 64 uur.

Instroomeisen:

Er is geen specifieke voorkennis of vooropleiding noodzakelijk, maar het strekt tot de aanbeveling dat iemand in de levensmiddelenindustrie werkzaam is of wil gaan werken.

De kosten bedragen € 895,-- (excl. BTW)

Meer informatie over deze opleiding?
Maak een afspraak met een van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud van de opleiding

De deelnemer leert alles over de warenwet, afvullen en verpakken, etikettering, verhitten, koelen en invriezen, conserveren, omzettingen, productietechnieken, kwaliteitszorg en eenheidsbewerkingen. In de praktijk leren deelnemers vooral om levensmiddelen te produceren die voldoen aan de kwaliteitseisen, met welke apparaten dit gebeurt en volgens welke processen, hoe kwaliteitscontroles worden uitgevoerd en hoe de eindproducten worden verpakt.

Na afronding van het traject heeft de deelnemer kennis van de producten, grondstoffen en etiketten. De deelnemer kent de gangbare productietechnieken en apparaten en machines die gebruikt worden bij de productie. Daarnaast leer de deelnemer hoe (half)producten kunnen worden opgeslagen om bederf tegen te gaan. De deelnemer kan volgens kwaliteitsnormen produceren en controles hierop uitvoeren. Tot slot leert de deelnemer hoe de eindproducten worden verpakt, opgeslagen en geëtiketteerd.

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen, praktijkopdrachten, online video tutorials door de docent en door het volgen van online lessen en workshops. Daarnaast kunnen deelnemers 40 uur per week terecht bij onze online docent voor het maken van een studieplanning en het stellen van vragen. Elke cursist heeft een persoonlijke begeleider die help bij de praktijkopdrachten en de praktijkopdrachten bespreekt en beoordeelt.

loader