Verbreding procesoperator in de productieindustrie (K0442)

In de maakindustrie is het opbouwen en omstellen van apparatuur een belangrijk onderdeel van het werk. Veel productiebedrijven krijgen te maken met productwissels. Op één productielijn kunnen verschillende soorten producten gemaakt worden.

Doel van de opleiding

In deze opleiding leert de deelnemer hoe machines en installaties doelmatig kunnen worden omgebouwd of omgesteld.

De opleiding is online op basis van zelfstudie in combinatie met het maken van opdrachten op de werkplek.

Opleidingsduur:
De opleiding duurt 6 weken.

Studiebelasting:
De studiebelasting voor deze opleiding bedraagt 240 uur. Hiervan is 8 uur per week het maken van opdrachten en zelfstudie. De overige tijd wordt besteed aan het toepassen op de eigen werkplek.

Instroomeisen:
Voor deze cursus is een erkende werkplek op niveau 2, 3 of 4 nodig.

Studiebenodigdheden:
De opleiding wordt individueel gevolgd. Je wordt online en op je werkplek begeleid door docent van Technicom. Een telefoon, tablet, laptop of PC met een stabiele internetverbinding zijn nodig om de training te volgen en de leermiddelen te raadplegen. Tevens dien je een praktijkbegeleider te hebben die je begeleidt op de werkplek.

Deze opleiding wordt gratis aangeboden in het kader van Nederland leert door. Er wordt wel van je verwacht dat je de lessen bijwoont en de opleiding afrondt.

Inhoud van de opleiding

De deelnemer kan na het volgen van de training de voorbereidingen treffen vor het opbouwen en omstellen, het uitvoeren en de besturingscomponenten aansluiten (of hierbij assisteren). Verder heeft de deelnemer na het volgen van de opleiding kennis van:

✔ besturingen ✔ werktuigbouwkundige tekeningen ✔ aandrijvingen, riemen en kettingen, schroefdraad, veren, persluchtbehandeling en verbindingen

Opleidingsvorm

De opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. De theorie kan zelfstandig bestudeerd worden via e-learning, online beschikbare lesmodules, zelftoetsen en praktijkopdrachten. De deelnemer wordt individueel begeleid door een docent.

loader