Nieuwe mbo leerlijn mechatronica

mystart

Vanaf het nieuwe schooljaar 2018-2019 start Technicom met de mbo-opleidingen voor Mechatronica. Later in het jaar volgt ook de opleiding Technicus mechatronica systemen (mbo-niveau 4)

Net als bij al onze mbo-opleidingen staan het leren op de werkplek en het leren in de praktijk centraal. De mechatronica-opleidingen bestaan uit een aantal blokken waarin een onderdeel van de praktijk centraal staat. Bijvoorbeeld veiligheid, onderhoud, voorbereiding, montage en installatie en afstelling. Dit onderdeel wordt uitgevoerd op de eigen werkplek aan de hand van praktijkopdrachten. Om de opdrachten goed uit te kunnen voeren is de juiste theoretische kennis nodig. Bijvoorbeeld op het gebied van elektrotechniek, pneumatiek, hydrauliek of automatisering. Om de theorie beter te leren begrijpen werken wij met een uniek mobiel practicum. Tijdens het practicum kan de cursist zelf schakelingen maken en componenten aansluiten, die door een PLC kunnen worden aangestuurd. Tijdens de opleidingen kunnen de cursisten gebruik maken van de benodigde software. De opleiding wordt verzorgd door ervaren docenten die met passie lesgeven.

De opleidingen worden in eerste instantie incompany aangeboden of als leer-werktraject. Neem voor meer informatie contact met ons op.

loader