Middelbare Veiligheidskunde (MVK): leren van en met elkaar

mystart


De middelbaar veiligheidskundige van nu is geen wandelende encyclopedie die alle arbo-regeltjes uit zijn hoofd kent of een politieagent die in de gaten houdt of iedereen zich aan de regels houdt.

De middelbaar veiligheidskundige van nu is een veiligheidsprofessional die zijn kennis toepast in de praktijk, die beleid uitvoert en aanscherpt, die denkt in risico’s en het beheersen van die risico’s. Hij is bovenal de verbindende schakel tussen alle betrokkenen die op de werkplek voor een veilige omgeving moeten zorgen.

Samen leren met collega-veiligheidskundigen, communiceren, adviseren en toewerken naar concrete resultaten zijn de pijlers van onze MVK-opleiding.

Meer weten? Neem contact op met:
Marisa van der Wulp
010 - 231 37 38

Stuur een mail
Startdata en locaties

Op onze productpagina vindt u praktische zaken zoals prijzen, startdata en locaties. Ook treft u op deze pagina uitgebreide informatie over de mogelijke opleidingsvormen, inhoud en doel van de opleiding.Productpagina
Bekijk onze opleidingsvideo
Afspelen
mystart2
De beste MVK’er handelt en denkt vanuit de praktijk

Technicom biedt een unieke MVK-opleiding aan waarbij het accent ligt op handelen en denken als een veiligheidskundige op de werkvloer. In onze vernieuwde MVK-opleiding zijn de theorie en praktijk volledig met elkaar geïntegreerd. Door het volgen van deze opleiding herken en beheers je veiligheidsrisico’s en maak je veiligheid bespreekbaar. Je geeft vol zelfvertrouwen onderbouwd advies aan het management over het aanscherpen van het veiligheidsbeleid en voert verbeteringen door in de praktijk.


Jouw werkplek staat centraal

Jouw dagelijkse werkzaamheden zijn een belangrijke basis voor de MVK-opleiding. Mensen leren het beste door te doen. De uitdagingen die je iedere dag tegenkomt op jouw werkplek, zien wij als een bron van mogelijkheden tot ontwikkeling. Tijdens de opleiding voer je discussies en werk je samen met medecursisten aan opdrachten op het gebied van veiligheid en risicobeheersing. Zo krijgt het uitwisselen van ervaringen een prominente plek. In de lessen word je begeleid door trainers die zelf ook praktijkervaring hebben als veiligheidskundige. Bij het uitvoeren van het onderzoek en het maken van een scriptie krijg je intensieve persoonlijke begeleiding van een vaste begeleider. Na het afronden van deze opleiding denk en handel jij als een veiligheidskundige vanuit de praktijk. Je adviseert collega’s en management en je beheerst veiligheid in het dagelijkse werk.

 

 

mystart3
Maak de juiste keuze

De MVK opleiding is klassikaal te volgen op een aantal van onze Regionale Studiecentra. Gedurende het jaar zijn er diverse startmomenten. Ook kunnen wij de gehele opleiding incompany voor u verzorgen. U bepaalt dan zelf het startmoment.

De keuze om een opleiding te gaan doen is een belangrijke keuze. Daarom adviseren wij altijd om je goed te (laten) informeren over de inhoud van de opleiding, de studiebelasting, de manier van leren, de begeleiding die je krijgt en wat er van je verwacht wordt.

In de video hiernaast hoor je uit eerste hand van een cursist hoe hij de MVK opleiding van Technicom ervaren heeft. Deze cursist is onlangs geslaagd en vertelt over diverse facetten van Middelbare Veiligheidskunde.

loader