Technicom gaat samenwerking aan met Omscholing.nl

mystart


Technicom BV gaat samenwerken met het platform Omscholing.nl. Vanwege de grote tekorten die ontstaan zijn binnen o.a. de industrie is het van essentieel belang om nieuwe vakmensen te creëren die de arbeidsmarkt op kunnen gaan.

De NOS kopte afgelopen maandag “Zelfs bij grote werkloosheid veel werk voor technici en verpleegkundigen”. Voor Technicom, als landelijke onderwijsinstelling gericht op de industrie, techniek en logistiek, is dat niks nieuws.

Training, opleiding en coaching sleutel tot succes
Wij zien dagelijks de problematiek die de tekorten in personeel met zich meebrengen. Training, opleiding en coaching zijn dan vaak de sleutel om teams multi-inzetbaar te krijgen, nieuwe vakmensen te onboarden en ervaren rotten te coachen bij hun werkwijze om kennis over te dragen.

Overstap naar kansrijk beroep
Om onze ambitie nog meer kracht bij te zetten, zijn wij samenwerkingspartner van Omscholing.nl geworden. Omscholing.nl is een initiatief van de Capabel Onderwijs Groep en helpt mensen een “overstap te maken” naar een kansrijk beroep. Het platform faciliteert gratis omscholingsadvies en geeft objectief opleidingssadvies aan mensen die openstaan voor een nieuwe carrière.

Uitdaging en meer zekerheid door omscholing
Covid-19 heeft voor veel mensen voor onzekerheid gezorgd. Toch biedt deze onzekerheid ook nieuwe kansen. Omscholen tot vakman of vakvrouw binnen de industrie biedt, buiten zekerheid, ook veel uitdaging. Technicom speelt hier op in door aan de voorkant nog meer vakinhoudelijke trainingen aan te bieden. Ook na een mbo-traject in de beroepsbegeleidende leerweg zijn er veel specialistische vaktrainingen te volgen vanuit het nieuwe aanbod. Het streven voor de komende periode blijft dan ook om het gehele opleidingskader (van zij-instroom tot vakspecialisten op maximaal hbo-niveau) binnen de industrie te voorzien van trainingen, opleidingen en coaching.

Bent u iemand die op zoek is naar omscholing? Of kent u mensen die de overstap willen maken? Bekijk de informatie en opleidingen op onze omscholingspagina.


Lees meer

Laatste Insights

loader