Coronavirus: de lessen blijven (online) door gaan

mystart

Het was druk halverwege maart bij Technicom. Bedrijven waar geen lessen gegeven konden worden, praktijklessen die ineens online gefaciliteerd moesten worden, aan uitdagingen geen gebrek. Gelukkig betalen de investeringen van de afgelopen jaren in innovatie zich op dit soort momenten terug!

Innovatie
Ongeveer 4 jaar geleden was er één klas (bbl) die les ging krijgen via onze live learning toepassing (klassikaal les op afstand). Dit was een moment waar ons hele bedrijf bij betrokken was. Welke tool zetten we hiervoor in? Welke didactiek passen we toe tijdens de lessen? En hoe zorgen we voor betrokkenheid? Allemaal vragen waar we door de tijd heen steeds beter in werden. Een fout durven maken, open staan voor kritiek en zorgen voor voldoende evaluatie momenten gaven ons de mogelijkheid om steeds vaker met de live learning toepassing aan de slag te gaan.

Flexibiliteit
Steeds meer partners en bedrijven kregen interesse in live learning, met de toepassing in de praktijk. Cursisten die offshore zaten, internationaal aan het werk waren of extra ondersteuning nodig hadden wisten onze “online docenten” steeds beter te vinden. Het is dan ook de flexibiliteit die niet alleen voor de cursist maar ook voor bedrijven mogelijkheden biedt om bepaalde doelgroepen aan het leren te krijgen.

Coronavirus
Op dit moment hebben wij bij Technicom meer dan 80% van onze klassikale lessen weten om te zetten naar onze live learning variant. Een switch die gedwongen gemaakt is maar positief wordt ontvangen door onze cursisten en klanten. Ook cursisten die minder behendig zijn met een computer komen door een goede begeleiding bij ons in het virtuele klaslokaal. Iedereen zet in deze tijd zijn beste beentje voort. Iets waar wij als bedrijf ontzettend trots op zijn.

Toekomst
Hoe de toekomst eruit komt te zien is onduidelijk. Ondanks dat de tijd onzeker is proberen wij zo goed mogelijk onze cursisten, opdrachtgevers, medewerkers en leveranciers te ondersteunen waar dit mogelijk is.

Richting onze klanten ben ik benieuwd of we deze manier van lesgeven of een variant hiervan kunnen doorzetten in de toekomst. Doordat er minder reistijd is kunnen wij meer tijd besteden aan het ondersteunen van cursisten, het sparren met mentoren van bedrijven en kunnen wij nog meer tijd investeren in onze eigen medewerkers.

Wanneer we de Corona tijd achter ons hebben gelaten ga ik graag in gesprek met de markt en overheid om te kijken of we deze “innovatie” landelijk door kunnen zetten. Dit om ervoor te blijven zorgen dat wij vakmensen blijven opleiden, met skills die door de markt worden erkend en herkend.Dennis Vollebregt

loader