Operators met veel ervaring maar zonder diploma?
Geregeld komen we bedrijven operators tegen die al jaren op de terminal werken en intern zijn opgeleid. Zij hebben nooit hun Operator A of B diploma gehaald, maar werken vaak wel op hetzelfde niveau. Voor deze medewerkers kan het vrijstellingsonderzoek uitkomst bieden.
Het vrijstellingsonderzoek is met name geschikt voor kandidaten die alsnog een mbo-diploma Operator A of Operator B willen halen. We toetsen dan wat iemand al weet en kan aan de hand van de bestaande operatoropleidingen. Het vrijstellingsonderzoek heeft als voordeel ten opzichte van andere methodes dat het heel gericht naar een individueel opleidingsplan toewerkt in plaats van een algemene rapportage.
Startdata en locaties
Op onze productpagina vindt u praktische zaken zoals prijzen, startdata en locaties. Ook treft u op deze pagina uitgebreide informatie over de mogelijke opleidingsvormen, inhoud en doel van de opleiding.
Productpagina
Competenties aantoonbaar maken
De doelstelling van een vrijstellingsonderzoek is om een persoonlijk opleidingsplan op te stellen om een operatordiploma te behalen. Door middel van een vrijstellingsonderzoek wordt beoordeeld welke competenties de deelnemer al (aantoonbaar) ontwikkeld heeft. Op basis van dit onderzoek kunnen vrijstellingen voor (onderdelen van) de opleiding worden verkregen. Het vrijstellingsonderzoek richt zich zowel op de theorie als de praktijk.
Persoonlijk opleidingsplan
De kern van het vrijstellingsonderzoek van Technicom bestaat uit een assessment op de werkplek en een kennistoets. Daarnaast kunnen diploma’s, certificaten en recente (korter dan 5 jaar) functiebeoordelingen of andere bewijsstukken worden aangedragen. De assessor zal deze stukken beoordelen en samen met zijn bevindingen uit het assessment een rapportage opstellen. Met deze rapportage wordt een persoonlijk opleidingsplan opgesteld. Dit plan bestaat uit de onderdelen van de Operator A of Operator B opleiding die nog behaald moeten worden voor een volledig mbo-diploma.