Nieuwe mbo-opleiding voor productiemedewerkers

mystart

In Friesland is de eerste lichting van de nieuwe mbo-opleiding Productie Pro gestart. Medewerkers van deelnemende bedrijven worden in 6 maanden opgeleid tot productiemedewerker en ontvangen daarvoor een erkend mbo-certificaat op niveau 2.

Een mbo-certificaat is nieuw in Nederland. Vorig jaar is SBB (Stichting Samenwerking Beroeps- en Bedrijfsleven) een pilot gestart om ook onderdelen van mbo-opleidingen te kunnen certificeren. Het idee hierachter is dat het niet altijd nodig is om een volledige mbo-opleiding te volgen om aan de vraag van het bedrijfsleven te voldoen. Productie Pro is één van de 15 pilots die is uitgekozen en is inmiddels door de Minister erkend als mbo-kwalificatie.

Technicom heeft samen met Randstad het voorstel voor Productie Pro ingediend. In de praktijk zagen wij dat er veel bedrijven zijn die (nieuwe) productiemedewerkers of operators willen opleiden, maar een volledige operatoropleiding te omvangrijk of te belastend vinden.

De opleiding Productie Pro is een onderdeel van de opleiding Mechanisch Operator A en behandelt vooral de praktische kanten: het bedienen van apparatuur en het beheersen van het productieproces. Met het certificaat kunnen medewerkers aantonen dat ze een erkend onderdeel van de opleiding Mechanisch Operator A hebben behaald. Medewerkers die het willen kunnen met dit mbo-certificaat versneld de volledige opleiding Mechanisch Operator A volgen.

Over de start Productie Pro is een artikel verschenen in Groot Sneek.

Wilt u weten of Productie Pro ook iets voor uw bedrijf is? Neem dan contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010 – 2313733.

 

 

Laatste Insights

loader