Leiding geven voor interne opleiders

mystart


Leiderschap is belangrijk binnen elke organisatie, maar leidinggeven is ook best lastig. Het is een vak dat je moet leren. Nieuwe medewerkers worden op hun vakgebied goed opgeleid en leren alle kneepjes van het vak. Deels in de praktijk en deels door opleiding.

Als goede vakmensen een leidinggevende rol krijgen, wordt vaak aangenomen dat ze ook wel kunnen leidinggeven. Vaak blijkt de praktijk weerbarstiger. Onze opleiding Technisch Leidinggevende behandelt alle onderwerpen waar veel beginnend leidinggevenden tegenaan lopen. Bij afronding halen cursisten een mbo-diploma niveau 4.

Axel van Es
docent voor interne opleiders


"Een goed vakman wordt met de juiste instructie en training een vakkundige interne opleider met kennis over leerstijlen, begeleiden en kennisoverdracht. Met meer zelfvertrouwen helpt hij collega's naar een hoger niveau."

Startdata en locaties

Op onze productpagina vindt u praktische zaken zoals prijzen, startdata en locaties. Ook treft u op deze pagina uitgebreide informatie over de mogelijke opleidingsvormen, inhoud en doel van de opleiding.Ga naar productpagina
Meer weten? Neem contact op met:
Martin Brandenburg
010 - 231 37 38

Stuur een mail
mystart2
Trainer aan het woord - Eva Lowinsky

"Vanuit mijn rol als trainer (bij onder andere VOPAK en DOW) zie ik (aankomend) leidinggevenden een hele ontwikkeling doorgaan tijdens de opleiding Technisch Leidinggevende. Cursisten beginnen de opleiding met vragen als 'welke manier van leidinggeven past bij mij?' en 'hoe geef ik effectief leiding aan een team met verschillende medewerkers en hoe kan ik hen motiveren?'. Aan het einde van de opleiding zijn cursisten niet alleen een stuk wijzer over verschillende onderwerpen zoals motiveren, coachen, het voeren van een goed gesprek met medewerkers en omgaan met weerstand, maar kunnen zij dit ook toepassen doordat zij dit gedurende de opleiding meermalig hebben geoefend in de praktijk. Door de oefeningen en feedback in de opleiding voelen cursisten zich zekerder in hun functie en groeien zij als leidinggevenden."

mystart3
Opleidingsmogelijkheden

De opleiding Technisch Leidinggevende start in september in onder andere Rotterdam, Zaandam en Terneuzen. Het is ook mogelijk om niet de volledige mbo-opleiding te volgen, maar alleen de vaardigheidsworkshops. Deze zijn te volgen als de opleiding Operations Management.

Naast de opleiding Technisch Leidinggevende, bieden wij ook de mentortraining aan. De mentortraining zoomt in op bepaalde leidinggevende aspecten: begeleiden, coachen, beoordelen en is volledig aan te passen. Tijdens de mentortraining leren cursisten alles wat nodig is bij het mentorschap, zoals het begeleiden en beoordelen van medewerkers. Ze krijgen bruikbare tips, praktische voorbeelden en werken stapsgewijs aan een effectief mentorschap. Met als resultaat dat ze collega’s begeleiden op coachende wijze en ze makkelijker weerstand overwinnen. De mentortraining kan specifiek worden samengesteld voor uw organisatie.

loader