Succes door benutten van omscholingskansen

mystart


Technicom docent Anita Andringa vertelt het succesverhaal van Farhad Khabibi.

Farhad is een paar jaar in Nederland als hij via het UWV een cursus van 6 weken mag gaan volgen. De cursus wordt gegeven door Technicom, met als doel om te kijken of de cursisten een volledige opleiding kunnen en willen doen.

In de klas zitten cursisten uit verschillende landen, met een erg diverse achtergrond. Farhad blijkt een enthousiaste cursist. Hij heeft nog wel problemen met de taal. Om de taal beter te leren studeert hij in het restaurant van Ikea. Lekker warm, gratis koffie en altijd wel iemand die hem wil helpen.

Samenwerken en doorzetten
Binnen de kortste keren vormt zich een groep. Vrijwel de hele klas gaat door voor procesoperator, twee mannen willen onderhoudsmonteur worden. Zij zitten de eerste paar maanden in dezelfde klas. Farhad is handig in het vragen van hulp. Van iedereen in zijn omgeving weet hij hun expertise. Farhad stelt vragen en vraagt door tot hij het antwoord snapt. Helaas vindt Farhad tijdens de opleiding geen passende werkplek om de praktijk van de opleiding te kunnen doen.

Weer een stap verder
Farhad slaagt voor zijn theorie en mag voor Technicom de theorietoetsen afnemen in de omgeving van Amsterdam. Eén van de plekken waar hij komt is Mondo Minerals. Daar toets hij mannen af die met dezelfde opleiding bezig zijn, waar hij alleen de theorie van heeft.

Uitdaging en meer zekerheid door omscholing
Na de toets weet Farhad bij wie hij moet zijn op kantoor. Hij nodigt zichzelf uit en maakt een afspraak voor een sollicitatiegesprek. Bij Mondo konden ze wel een actieveling gebruiken, die bovendien alleen nog maar de praktijk hoefde te doen voor Operator B. Inmiddels heeft Farhad zijn diploma gehaald. Nu heeft hij een goede baan, waar hij gewaardeerd wordt door zijn collega’s.

"Ik ben docent voor Technicom en heb bewondering voor Farhad. Hij heeft hard gewerkt en steeds de kansen benut die hij kreeg. Farhad heeft veel inzet getoond en het was voor mij een genoegen om hem te ondersteunen waar nodig." - Anita Andringa

loader