Opleiden in de foodsector

mystart

De foodsector is continu in beweging. Het werk van een operator in de foodsector wordt steeds complexer: een hogere automatiseringsgraad, steeds strenger wordende kwaliteitsnormen,

de implementatie van verbeterprogramma’s en het steeds complexer worden van machines, installaties en besturingen zijn ontwikkelen die hieraan bijdragen.

De krapte op de arbeidsmarkt verlang ook nog eens van operators in de foodsector dat ze breder inzetbaar zijn (op meerdere machines kunnen werken), meer taken kunnen uitvoeren (bijvoorbeeld het oplossen van een storing, of het uitvoeren en metingen) en bijdragen aan de performance van het bedrijf (Lean, TPM, veilig werken, voedselkwaliteit, etc.).

De foodsector heeft steeds meer behoefte aan goed opgeleide procesoperators (Operator B) die totale processen kunnen overzien en beheersen en breed inzetbaar zijn. Specifieke kennis van levensmiddelentechnologie en voedselveiligheid zijn echter onmisbaar voor procesoperators.

Daarom worden in de mbo-opleidingen voor operators keuzemodules aangeboden speciaal voor de foodsector. Dit zijn:

  • Voedselveiligheid en HACCP
  • Levensmiddelentechnologie

Deze opleidingen zijn ook als losse modules of als training te gebruiken. Of ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden als lesmateriaal voor een interne training. Voor bedrijven die nog een stap verder willen gaan is het ook mogelijk om eigen materialen in een mbo-opleiding op te nemen of om maatwerkmodules te laten ontwikkelen.

Wij komen graag bij u langs om te bespreken welke mogelijkheden het beste bij u passen. Neem hiervoor contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 010-231.37.38.

Laatste Insights

loader