Taakgericht leidinggeven aan technici

Het mbo-certificaat Taakgericht leidinggeven aan technici is bedoeld voor operators en technici die leiding geven, leiding gaan geven of leidinggevende taken uitvoeren. In deze opleiding werkt de deelnemer aan zijn persoonlijke leiderschapsvaardigheden en leert de meeste voorkomende taken die leidinggevenden in de industrie tegenkomen.

Opleidingsgegevens:  
Locatie: Online of incompany
Startdatum: direct
Duur: 9 maanden
Diploma/certificaat: mbo-4 certificaat "Taakgericht leidinggeven aan technici"
Crebo-nummer: C0048
Herkenning binnen het mbo: Technisch Leidinggevende - CREBO-nummer 25529

Klassikaal: € 3.000,- (excl. BTW)
Individueel: € 3.000,- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis

Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op

Wat is het mbo-certificaat Taakgericht leidinggeven voor technici?

De opleiding Taakgericht leidinggeven voor technici is een onderdeel van de mbo–opleiding Technisch Leidinggevende. Taakgericht leidinggeven voor technici is door het Ministerie van Onderwijs erkend als een mbo-deelopleiding en is gewaardeerd met een wettelijk erkend mbo-certificaat. Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen zoals Technicom kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties bij de minister een verzoek indienen tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Inmiddels is dit certificaat goedgekeurd door de minister en is het een erkende mbo-kwalificatie.

Voordelen mbo-kwalificatie

Een mbo-certificaat heeft verschillende voordelen. Er wordt heel gericht opgeleid naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie wat nodig is. Voor de deelnemer die de opleiding volgt, heeft een mbo-certificaat meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven. Geconcludeerd kan worden dat het mbo-certificaat zowel een herkenning en erkenning met zich meebrengt voor zowel (potentiële) werkgever als deelnemer.

Binnen een volledig op industrie en techniek gericht certificeringsprogramma leert de cursist zelfstandig de ins en outs op het gebied van leidinggeven, communicatie en zelfstandig handelen. De deelnemer leert in de verdieping van deze opleiding hoe preventief onderhoud gepland wordt op één of meerdere werkplekken, kan een inventarisatie maken van middelen en weet deze zelfstandig te bestellen. De deelemer leert om een eindcontrole uit te voeren en hierover te rapporteren.

De opleiding Taakgericht leidinggeven voor technici is een opleiding waar theorie gecombineerd wordt met praktijk. De theorie wordt getoetst middels kennistoetsen. Gedurende de opleiding maakt de cursist tevens praktijkopdrachten die beoordeeld worden door de praktijkbegeleider (zowel intern als extern). De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen.

De opleiding Taakgericht leidinggeven voor technici is vooral bedoeld voor ...

Nieuwe of zittende werknemers binnen de industrie of techniek, die hun kennis met een minimaal technisch niveau 3 diploma hebben verzilverd komen in aanmerking voor dit traject.

Meer informatie over het mbo-certificaat Taakgericht leidinggeven voor technici? Maak een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud opleiding

In de opleiding Taakgericht leidinggeven voor technici zijn praktijk en theorie nauw met elkaar verweven. Er wordt steeds de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk.

De volgende onderwerpen komen aan de orde in de opleiding:

✔ Leidinggeven binnen een technische omgeving ✔ Inventarisatie en inkoop ✔ Arbo, veiligheid en milieu ✔ Plannen en organiseren van werkzaamheden ✔ Kwaliteit

Starten met de opleiding Taakgericht leidinggeven voor technici?
Belangrijk om te weten:

✔ instromen kan met een technische mbo–opleiding niveau 3 ✔ in een intake wordt bepaald of de kandidaat kan instromen ✔ de opleiding wordt afgesloten met een erkend mbo-certificaat Taakgericht leidinggeven aan technici (vanuit de opleiding Technisch Leidinggeven) ✔ de opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen; tussentijds worden toetsen en opdrachten in de praktijk gemaakt ✔ de opleiding is onderdeel van de volledige mbo-opleiding Technisch Leidinggeven (CREBO 25529) ✔ het behaalde mbo-certificaat geeft vrijstellingen voor onderdelen van de mbo-opleiding Technisch Leidinggeven (CREBO 25529)

loader