Industriële productie en planning

Als operator binnen de industrie zorg jij ervoor dat de processen binnen jouw afdeling goed verlopen. Als er iets mis dreigt te gaan, kun jij adequaat beslissingen nemen. Om deze beslissingen op de juiste manier te nemen, gebruik je verschillende controle- en bediendingapparaturen.

De werkzaamheden voer je uit op een operator A niveau en vinden plaats binnen een industriële omgeving.

Opleidingsgegevens:  
Locatie: Online of incompany
Startdatum: direct
Duur: 9 maanden
Diploma/certificaat: mbo-3 certificaat "Industriële productie en planning"
Crebo-nummer: C0020
Herkenning binnen het mbo: Procesoperator B - CREBO-nummer 25338

Klassikaal: € 3.000,- (excl. BTW)
Individueel: € 3.000,- (excl. BTW)
Incompany: op offertebasis


Meer informatie over opleidingsvormen van onze opleidingen of andere vragen? Neem contact met ons op

Wat is het mbo-certificaat Industriële productie en planning?

De opleiding Industriële productie en planning is een onderdeel van de mbo–opleiding procesoperator B. Industriële productie en planning is door het Ministerie van Onderwijs erkend als een mbo-deelopleiding en is gewaardeerd met een wettelijk erkend mbo-certificaat. Mbo-certificaten kunnen niet zomaar worden uitgegeven. Onderwijsinstellingen zoals Technicom kunnen samen met bedrijven en brancheorganisaties bij de minister een verzoek indienen tot het erkennen van een mbo-deelopleiding. Inmiddels is dit certificaat goedgekeurd door de minister en is het een erkende mbo-kwalificatie.

Voordelen mbo-kwalificatie

Een mbo-certificaat heeft verschillende voordelen. Er wordt heel gericht opgeleid naar een behoefte van de markt: alleen dat stuk uit de volledige mbo-kwalificatie wat nodig is. Voor de deelnemer die de opleiding volgt, heeft een mbo-certificaat meer arbeidsmarktwaarde dan zomaar een certificaat: het is in de wet erkend als officieel certificaat, maar wordt ook als waardevol beschouwd door de brancheorganisaties en bedrijven. Geconcludeerd kan worden dat het mbo-certificaat zowel een herkenning en erkenning met zich meebrengt voor zowel (potentiële) werkgever als deelnemer.

De cursist leert zelfstandig te functioneren binnen het productieproces. Aandacht is er voor het bedienen van apparatuur, bewaking voor het procesverloop, de controle van de kwaliteit van het product en werken volgens planning.

De opleiding Industriële productie en planning is een opleiding waar theorie gecombineerd wordt met praktijk. De theorie wordt getoetst middels kennistoetsen. Gedurende de opleiding maakt de cursist tevens praktijkopdrachten die beoordeeld worden door de praktijkbegeleider (zowel intern als extern) De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen.

De opleiding Industriële productie en planning is vooral bedoeld voor ...

Nieuwe of zittende werknemers die hun kennis willen verhogen naar het niveau van procesoperator B.

Meer informatie over het mbo-certificaat Industriële productie en planning? Maak een afspraak met één van onze opleidingsadviseurs.

Inhoud opleiding

In de opleiding Industriële productie en planning zijn praktijk en theorie nauw met elkaar verweven. Er wordt steeds de koppeling gemaakt tussen theorie en praktijk.

De volgende onderwerpen komen aan de orde in de opleiding:

✔ Veiligheid en milieu ✔ Procesbediening en -bewaking ✔ Procestechniek ✔ Kwaliteit en controles ✔ Communicatie en gedrag op de werkvloer

Starten met de opleiding Industriële productie en planning?
Belangrijk om te weten:

✔ er is geen formele vooropleidingseis ✔ in een intake wordt bepaald of de kandidaat kan instromen ✔ de opleiding wordt afgesloten met een erkend mbo-certificaat Industriële productie en planning (vanuit procesoperator B opleiding) ✔ de opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen; tussentijds worden toetsen en opdrachten gemaakt ✔ de opleiding is onderdeel van de volledige mbo-opleiding Procesoperator B (CREBO 25338) ✔ het behaalde mbo-certificaat geeft vrijstellingen voor onderdelen van de volledige mbo-opleiding Procesoperator B (CREBO 25338)

loader