Subsidie: Praktijkleren in het mbo

mystart


In het derde steun- en herstelpakket is 63 miljoen euro opgenomen voor kortdurende bij- en omscholing via het praktijkleren binnen het mbo. Wat zijn de mogelijkheden binnen dit pakket en hoe leiden deze trajecten tot een erkend certificaat of diploma? Wij informeren u op deze pagina over de mogelijkheden. Vanaf het einde van het eerste kwartaal 2021 kunt u gebruik maken van deze regeling. In de tussenliggende periode helpen wij u graag bij de voorbereiding.

De Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) onderstreept het leven lang leren, juist bij volwassenen. Lees meer over de kracht van praktijkleren in het MBO op de website van SBB.

mystart2
MBO-certificaat

De aangeboden opleidingen kunnen met een mbo-certificaat worden afgesloten. Dat betekent dat er ook een examen afgenomen wordt. Dit hoeft echter niet, de opleiding kan ook worden afgesloten met een certificaat van Technicom.

Uiteraard is het ook mogelijk om niet de volledige opleiding te volgen, maar alleen specifieke onderdelen ervan.


mystart3
Praktijkverklaring

Voor mensen met of zonder startkwalificatie waar een volledige mbo-opleiding of erkend certificaat niet haalbaar is, kunnen wij aan de slag met de praktijkverklaring. De praktijkverklaring kan erkend vaardigheden op de werkplek erkennen. De certificering wordt uitgeven in de daarvoor door het ministerie van OCW ontwikkelde mbo-verklaring.


Experts aan het woord over praktijkleren
Meer weten?

Neem contact met ons op voor al uw vragen.

Bel ons op 010 - 231 37 38
of stuur ons een bericht.Stuur bericht
Iedereen in een leermodus - Interview door SBB met Robert Goedhart


Lezen
loader